Antwoorden op quizvragen

RST-Een zaak van ambacht en service sinds 1953

"Advising beyond all limits"


ANTWOORDEN OP DE QUIZ


1 WAAR - de aantal keer per week dat je speelt, behoor je het racket te laten bespannen.


2 NIET WAAR - hoe harder bespannen, des te minder rek en dus ook minder trampoline effect.


3 NIET WAAR - een duurdere snaar speelt veel fijner door het soepele materiaal (kwaliteit en constructie), daardoor slijt deze sneller dan een goedkopere snaar.


4 NIET WAAR - integendeel, een beginner of recreant kan juist alle hulp gebruiken en een goede snaar voorkomt blessures.


5 WAAR - een zachtere bespanning geeft minder controle door het langere bal contact.


6 WAAR - zachter bespannen geeft in de regel meer power.


7 WAAR - hoe dunner het soort snaar, hoe fijner deze speelt qua power, comfort, controle, en spin.


8 NIET WAAR - stugge snaren ( deuken ) minder in en zijn vaak heel glad, de bal krijgt dus minder grip.


9 NIET WAAR - dit is een van de grootste misverstanden: als je om 26kg vraagt, stelt de bespanner zijn machine in op 26kg (dat is de aantrekkracht ) De effectieve kg. liggen echter een stuk lager. Dit is afhankelijk van een tal aan factoren, de machine , soort snaar, bespanpatroon, bladformaat enz.


10 NIET WAAR - Bijna iedereen doet het, even op de bespanning drukken. Vindt men dat hard genoeg, dan spelen maar. Het gaat met name om de veerkracht in de snaar en is op deze manier niet te meten.


11 NIET WAAR- integendeel, met name de ultralichte rackets hebben zeer dunne wandjes en kunnen veel makkelijker breken of aan materiaalmoeheid onderhevig zijn.


12 NIET WAAR - met een duurder racket speel je wel comfortabeler.


13 NIET WAAR - Net als bij vraag 4 is het juist belangrijk om comfort en controle uit je snaar én racket te halen. Weet je niet zeker of wil blijven tennissen, koop dan e.v.t een goedkoper racket.


14 NIET WAAR- Het komt zelden voor dat 2 rackets in één koop het zelfde zijn. Er kan verschil zitten in gewicht en balans.


15 NIET WAAR - een groter blad speelt makkelijker en geeft meer power


16 NIET WAAR - nog steeds gaat men ervan uit dat de wijsvinger tussen de muis van je hand en vingertoppen moet passen. Ook is er een meetmethode om de centimeters van je handpalm naar je middelvinger te meten. Met name bij deze laatste methode kan er geen rekening gehouden worden met de dikte v/d hand en deze dikte is zeer bepalend voor de omtrek. Kortom, gewoon een trucje van internet. Wij zeggen altijd: METEN IS WETEN (dus passen), en dat kan alleen in de winkel.


17 NIET WAAR - Helaas dit is de allerslechtste manier van verdikken er wordt nm ca 20gr in de handel toegevoegd waardoor de balans verstoord wordt. Dit geldt ook in wat mindere mate als men een basisgrip over de bestaande basisgrip draait. Om 1 maat te verdikken is een overgrip wel een optie. Wij werken met balsahout voor een minimale gewichtstoename én met het behoud van alle hoeken.


18 WAAR - Als een grip glad is geworden en of versleten is, moet men harder knijpen om het racket stabiel te houden (draait makkelijker weg ). Dit is één v d redenen waardoor men een tennisarm kan krijgen. Dit geldt trouwens ook als de grip te dun of te dik is.


19 NIET WAAR - Een demper houd hoogstens wat hoogfrequente tegen en dat hoor je, immers geluid is trilling. De impact op je racket kan dit stukje rubber echt niet reduceren tot een minimum. Het is dus ook een placebo als je denkt dat hier je tennisarm van over gaat of kan voorkomen.


20 WAAR - Als je tennisarm is behandeld met succes en deze komt weer terug (van tennissen) is er iets niet goed met je materiaal laat deze ten alle tijden controleren door de vakman vóórdat je weer gaat spelen.



Share by: